Kotor Varoš

Potpredsjednk RS Enes Suljkanović prisustvovao Okruglom stolu na temu

Tema sastanka je bila aktuelna situacija, problem koji nemaju samo djeca u Vrbanjcima i u Konjević Polju, već u cijeloj Bosni i Hercegovini

Slika

Dana 12.06.2014. potpredsjednik RS Enes Suljkanović prisustvovao je Okruglom stolu na temu: „Prava bošnjačke djece na školovanje i zdravo odrastanje u Kotor Varošu“, na koji su bili pozvani svi predstavnici Vlasti koji bi mogli pomoći u rješavanju problema koji se vuče cijelu školsku 2013/2014. godinu, a vezan je za nacionalnu grupu predmeta.

Osim potpredsjednika RS Enesa Suljkanovića, pozivu su se odzvali potpredsjednik NSRS Ramiz Salkić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Mujo Hadžiomerović, ombudsman za ljudska prava i predstavnici OSCE-a.

Tema sastanka je bila aktuelna situacija, problem koji nemaju samo djeca u Vrbanjcima i u Konjević Polju, već  u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Potpredsjednik Suljkanović je od samog početka uključen u ovu problematiku, pružao je svoju podršku roditeljima i djeci, koordinirao i dogovarao sastanke između resornog ministra i roditelja, ali nažalost ništa nije urodilo plodom.

Zaključci koji su doneseni biće proslijeđeni svima onima koji su pozvani na ovaj sastanak, a nisu se odazvali, a cilj je da se aktuelna problematika što prije riješi kako đaci ne bi izgubili i narednu školsku godinu. 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.