Banja Luka

Potpredsjednik RS Enes Suljkanović u posjeti opštini Petrovo

Razlog posjete je informacija o stanju na ovoj opštini kao i potencijalna ulaganja u ovu lokalnu zajednicu.

Slika

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović posjetio je opštinu Petrovo gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Ozrenom Petkovićem, predsjednikom skupštine  Zoranom Stjepanovićem i njihovim saradnicima. Zajedno sa potpredsjednikom sastanku je prisustvovao i direktor firme Fortuna iz Gračanice Safet Pjanić.

Razlog posjete je informacija o stanju na ovoj opštini kao i potencijalna ulaganja u ovu lokalnu zajednicu. Takođe je i razgovarano o saradnji sa opštinama iz Federacije koje su naslonjene na područje opštine Petrovo.

Načelnik opštine predstavio je stanje u ovoj opštini koja je izrazito mala i koja ima približno isto odnos zaposlenih i nezaposlenih ljudi. Izrazio je zadovoljstvo dolaskom potpredsjednika i nada se da će potpredsjednik Suljkanović svojim aktivnostima i autoritetom pomoći ovoj opštini. Takođe se zahvalio na dolasku i direktoru Fortune iz Gračanice i na njegovoj spremnosti da razgovara o preuzimanju jednog preduzeća u Petrovu kao i najavi povećanja kapaciteta, ako do tog preuzimanja dođe. Izrazio je želju da zajedno sa potpredsjednikom dogovore sastanak sa načelnikom opštine Gračanica gdje bi se razgovaralo o raznim vidovima saradnje.

Nakon sastanka sa načelniko zajednički su posjetili jedno od najboljih preduzeća u Petrovu, Eco Line gdje je razgovarao sa direktorom preduzeća Radojicom Rakanovićem. Pogledali su proizvodne pogone ovog preduzeća, koji se bavi proizvodnjom namještaja za inostranstvo i koji ima ambicije za proširenje svojih proizvodnih kapaciteta, ali im nedostaje podrška od nadležnih institucija.

Potpredsjednik Suljkanović pozdravio je načelnika opštine Petrovo i njegove saradnike i pohvalio je njihova nastojanja da ova mala opština kreira povoljan ambijent za investicije, kako domaće tako i inostrane. Pohvalio je investiranje od strane državljana Holandije koji su prepoznali potencijale opštine, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine te se nada da će njihovim primjerom doći još veći broj investitora. Istakao je da je žalosno kako se u cijeloj Bosni i Hercegovini ulaže u posrnula preuzeća a ne podržavaju se ovakva preduzeća koja iza sebe imaju odlične rezultate i ogromne mogućnosti za proširivanje svojih kapaciteta i otvaranje velikog broja radnih mjesta. Iza ovakvih projekata mora da stane i entitetska vlada i država i to je pravi put da obezbjedimo građanima Bosne i Hercegovine, bez obzira kako se zovu i kojoj konfesiji pripadaju, život dostojan čovjeka.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.