Doboj

Potpredsjednik RS Enes Suljkanović sa predstavnicima švajcarskog Karitasa

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović se zahvalio Karitasu Švajcarske i narodu Švajcarske i Lihtenštajna jer žele da pomnognu stanovništvo Bosne i Hercegovine kako bi što prije sanirali svoje oštećene stambene objekte i vratili se u svoje domove.

Slika

Predstavnici Karitasa iz Švajcarske, danas 23.09.2014. godine, posjetili su grad Doboj gdje su se sastali sa potpredsjednikom Republike Srpske Enesom Suljkanovićem, predsjednikom skupštine grada Doboja Esminom Mahmutovićem i njegovim saradnicima.

Tema sastanka je bila pomoć ove organizacije stanovništvu grada Doboja, ugroženom od poplava, gdje je već pokrenuta procedura za dobijanje finansijske pomoći za rekonstrukciju 170 poplavljenih stambenih objekata. Predstavnici Karitasa su pohvalili službu grada Doboja jer su dobili kvalitetne podatke za što su se uvjerili i na terenu. Informisali su da su uspjeli da obezbjede novac za 170 objekata iako je potpisano za 200, ali se nadaju da će obezbjediti finansiranje i za ostale objekte. Ovu pomoć je obezbjedio Fond švajcarske solidarnosti, Vlada Švajcarske i Karitas Švajcarske, a takođe svoje učešće imaju i određeni fondovi iz Lihtenštajna i Švajcarske.

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović se zahvalio Karitasu Švajcarske i narodu Švajcarske i Lihtenštajna jer žele da pomnognu stanovništvo Bosne i Hercegovine kako bi što prije sanirali svoje oštećene stambene objekte i vratili se u svoje domove.

Pohvalio je i način na koji određuju korisnike, saradnjom sa lokalnom zajednicom, kao što to radi i UNDP, jer ima slučajeva da su mnogi donatori dolazili i iz dobre namjere izdvajali sredstva poplavljenim koji su već dobili određena sredstva, čak i više puta, a postoji veliki broj ugroženih koji nisu dobili ništa. Ovim se uvezuju u bazu podataka kako bi se imao uvid u stvarne potrebe za ugrožene.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.