Banja Luka

Potpredsjednik RS Enes Suljkanović primio predstavnike Saveza logoraša BiH

Potpredsjednik Suljkanović je izrazio zadovoljstvo susretom i pohvalio cjelokupan rad Udruženja obećavši da će učiniti sve što bude mogao da se riješi problem Regionalnog saveza

Slika

27.08.2014. godine potpredsjednik RS Enes Suljkanović primio je petočlanu delegaciju Saveza logoraša BiH na čelu sa predsjednikom Jasminom Meškovićem.

Na sastanku su prezentirana tri ključna problema s kojim se trenutno Savez logoraša susreće. Prvi i gorući problem je finansijska situacija koju ima Regionalni savez Banja Luka na čijem je čelu sada gdin Garibović, a  problemi su naslijeđeni i datiraju još iz perioda kada Regionalni savez Banja Luka nije bio član Saveza logoraša Bosne i Hercegovine. 

Drugi problem veže se za potrebu donošenja Zakona o logorašima na nivou Bosne i Hercegovine koji je neophodan da bi se mogla ostvarivati sva prava jednog logoraša.

I treće o čemu se razgovaralo tiče se projekata koje sprovodi Savez logoraša, a trenutno je to snimanje filma „Logori smrti“ čija će premijera biti na Dan državnosti BiH i koji se planira prevesti na veliki broj drugih jezika kako bi Evropa, a i svijet svjedočili zločinu i stradanju stanovništva naše zemlje. Problem koji se tu rađa je također finansijske prirode.

Potpredsjednik Suljkanović je izrazio zadovoljstvo susretom i pohvalio cjelokupan rad Udruženja obećavši da će učiniti sve što bude mogao da se riješi problem Regionalnog saveza, kao i da će raditi na pozivanju odgovornih za donošenje Zakona o logorašima, a za projekat snimanja filma obećao je pomoć vlastitim sredstvima.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.