Prnjavor

Potpredsjednik RS-a posjetio zaseok Puraći

Osim problema sa nezaposlenošću, mještani ove mjesne zajednice imaju problema i sa putem koji je u veoma lošem stanju i neophodna je rekonstrukcija i asfaltiranje istog

Slika

Danas, 26.09.2014. zaseok Puraći, koji pripada opštini Prnjavor, po prvi put posjetio je potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović gdje je razgovarao sa mještanima ove povratničke sredine u vezi problema sa kojima se suočavaju. Osim problema sa nezaposlenošću, mještani ove mjesne zajednice imaju problema i sa putem koji je u veoma lošem stanju i neophodna je rekonstrukcija i asfaltiranje istog. Pogotovo ako se uzme u obzir da su dio novca za asfaltiranje, prije nekoliko godina, sami obezbjedili iz vlastitih sredstava, ali nemaju podršku i mogućnost da obezbjede novac za realizaciju cijelog projekta. Takođe su istakli i problem rasvjete na području mjesne zajednice jer strahuju za djecu koja se u noćnim satima vraćaju iz škole udaljene nekoliko kilometara.

Potpredsjednik RS Enes Suljaknović je istakao da će razgovarati sa određenim institucijama kako bi našli način za rješavanje njihovog problema u cijelosti ili barem u jednom dijelu. Smatra da je mjesna zajednica pokazala svoju spremnost da učestvuju u rješavanju svojih problema i da su, u skladu sa svojim skromnim mogućnostima, obezbjedili i dio sredstava za sređivanjem, njima tako bitnog, pristupnog puta.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.