Saradnja

Potpredsjednik Republike Srpske posjetio Gračanicu

Enes Suljkanović posjetio je općinu Gračanica i razgovarao s načelnikom Nusretom Helićem.

Slika

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović posjetio je općinu Gračanica te razgovarao s načelnikom te lokalne zajednice Nusretom Helićem. 
 
Razgovarano je o saradnji koju su potpisali Grad Doboj i organizacija "Butgem“ iz Turske, a koja predviđa slanje oko 30 osoba na stručno osposobljavanje i usavršavanje u Tursku.

-S obzirom da je "Butgem“ iskazao interesovanje i za obuku iz oblasti prerade plastike, predviđeno je da određeni broj osoba ide i iz Gračanice, kao susjedne općine Grada Doboja. Svi učesnici su saglasni da je to odličan projekt i da to treba da bude početak aktivnosti koje bi se provodile svake godine i koje bi obuhvatile sve više ljudi koji žele da se osposobe za nešto što im može pomoći oko budućeg zaposlenja – saopćeno je iz Kabineta entitetskog potpredsjednika.

Na sastanku je razgovarano i o Sanitarnoj regionalnoj deponiji, koja treba da se gradi u Doboju, a Gračanica se pridružila ostalim općinama (14) koje su uključene u taj projekt.

Potpredsjednik Suljkanović je zamolio načelnika Helića da pomogne u rješavanju određenih problema, a koji se tiču puta za Srbe povratnike u zaseok Durač, kao i puteve koji povezuju općinu Petrovo i Gračanicu, a koji su u veoma lošem stanju.

Helić je obećao da će pokušati riješiti ove probleme u što skorije vrijeme, jer je to i obaveza njega kao načelnika svih stanovnika općine.

Potpredsjednik RS je izrazio zadovoljstvo posjetom i konkretnim dogovorima s načelnikom općine Gračanica i očekuje da će već prvi rezultati biti vidljivi u što skorijem periodu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.