Svetozar Pudarić

Potpredsjednik FBiH pozdravio potvrdu imenovanja sudija Ustavnog suda

Dom naroda PFBiH potvrdio imenovanje Mirjane Čučković i Vesne Budimir za sudije Ustavnog suda FBiH.

Slika

Svetozar Pudarić, potpredsjednik FBiH pozdravio je danas, na svojoj oficijelnoj Facebook stranici, potvrdu imenovanja Doma naroda PFBIH dvoje sudija u Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine.

Zadovoljan sam što je Dom naroda Parlamenta FBiH donio odluke o potvrđivanju Mirjane Čučković i Vesne Budimir za sudije Ustavnog suda FBiH.

Drago mi je što smo u ovom mandatu imenovali pet sudija te tako omogućili da nakon dugo vremena, Ustavni sud FBiH ponovo u punom kapacitetu i sastavu, odlučuje o svim pitanjima.

Očekujem da Ustavni sud FBiH preuzme sve svoje, Ustavom propisane nadležnosti, a posebno po pitanju uloženih zahtjeva o zaštiti vitalnog interesa.

Od Ustavnog suda FBiH očekujem da prvo riješi status sudije Edina Muminovića, odnosno njegovo imenovanje u Vijeće za zaštitu vitalnog interesa kao i da se isto Vijeće popuni sa nedostajućim sudijom iz reda srpskog naroda, Mirjanom Čučković. Takođe je važno i da među prioritetima suda bude i rješavanje predmeta zaštite vitalnog interesa u slučaju imenovanja gospodina Šahbaza Džihanovića.

Ovom prilikom sutkinjama Čučković i Budimir upućujem čestitke povodom imenovanja na dužnost sudije Ustavnog suda FBiH.“

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.