Tuzla

Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata toplifikacije u tuzlanskim naseljima Batva i MZ Brčanska malta

Grad Tuzla i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK potpisali su danas dva ugovora o sufinansiranju projekata toplifikacije u tuzlanskim naseljima Batva i MZ Brčanska malta – ulice Strajka Mitrovića i Slavka Mičića. Ugovore su potpisali gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, Hasan Ferhatović. Radi se o projektima izgradnje vrelovodne, odnosno toplovodne mreže sa centralnom toplinskom podstanicom, u cilju stvaranja pretpostavki za priključenje individualnih stambenih objekata u navedenim naseljima.

U skladu sa danas zaključenim ugovorima, Tuzlanski kanton će, iz namjenskih sredstava ekoloških naknada, ova dva projekta sufinansirati u ukupnom iznosu od 436.800,00 KM.  Sredstva će biti iskorištena za drugu fazu toplifikacije na području mjesne zajednice Batva, zona toplifikacije XLIV–Batva i Dragodol, za koju je predviđeno 262.174,07 KM, te za prvu fazu toplifikacije dijela mjesne zajednice Brčanska Malta, naselje Skojevska, 174.625,93 KM. Ukupna vrijednost realizacije ova dva projekta je 1,76 miliona KM.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.