Forum mladih SDP BiH u posjeti Zagrebu

Potpisana saradnja između Foruma mladih SDP BiH i SDP Hrvatske

Proteklog vikenda upriličena je posjeta Foruma mladih SDP BiH glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. U sklopu ove posjete, potpisani su sporazumi o saradnji između Foruma mladih SDP Hrvatske i Foruma mladih SDP BiH, te Gradske organizacije FM SDP Zagreb i KO FOM SDP BiH Sarajevo. Ispred organizacija sporazume su potpisali predsjednik SDP Hrvatske Nenad Livun, predsjednik FOM SDP BiH Damir Filipović, predsjednik SDP Zagreb Matej Mišić i predsjednik KO FOM SDP BiH Sarajevo Adnan Sobo. Prisutnima se obratio i generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić.

DSC_0132

Ovi sporazumi, formaliziraju i nadograđuju postojeću saradnju između podmladaka političkih partija, koja postoji već duži niz godina. Ovim sporazumom, saradnja se fokusira na poljima: učvršćivanja međusobne saradnje i izvještavanja o zajedničkim aktivnostima; podršci između organizacija za vrijeme održavanja predizborne kampanje u vidu radnih posjeta i učešća u kampanji; saradnje u oblasti političke edukacije mladih političara i političarki, te zajedničkom djelovanju na očuvanju antifašističkih vrijednosti.

Smatrajući da prijateljstvo nema rok trajanja, ovaj sporazum je potpisan bez vremenskog ograničenja.

Forumaši i forumašice koji su bili u posjeti, pored protokolarnog dijela oko potipsivanja saradnje, imali su priliku obići Zagreb i uživati u prazničnoj atmosferi koja vlada u ovo doba godine.

Širenje prijateljstva, upoznavanje i druženje sa drugaricama i drugovima sa političkim podmlacima lijeve orjentacije, trajna je misija FOM SDP BiH i KO FOM SDP Sarajevo. Organizacije FOM SDP BiH i KO FOM SDP Sarajevo, nastaviće sa očuvanjem postojećeg i sticanjem novih prijateljstsvs sa političkim podmlacima u regionu, radi lakše implementacije zajedničkih ciljeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.