Forum mladih SDP BiH u posjeti Zagrebu

Potpisana saradnja između Foruma mladih SDP BiH i SDP Hrvatske

Proteklog vikenda upriličena je posjeta Foruma mladih SDP BiH glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. U sklopu ove posjete, potpisani su sporazumi o saradnji između Foruma mladih SDP Hrvatske i Foruma mladih SDP BiH, te Gradske organizacije FM SDP Zagreb i KO FOM SDP BiH Sarajevo. Ispred organizacija sporazume su potpisali predsjednik SDP Hrvatske Nenad Livun, predsjednik FOM SDP BiH Damir Filipović, predsjednik SDP Zagreb Matej Mišić i predsjednik KO FOM SDP BiH Sarajevo Adnan Sobo. Prisutnima se obratio i generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić.

DSC_0132

Ovi sporazumi, formaliziraju i nadograđuju postojeću saradnju između podmladaka političkih partija, koja postoji već duži niz godina. Ovim sporazumom, saradnja se fokusira na poljima: učvršćivanja međusobne saradnje i izvještavanja o zajedničkim aktivnostima; podršci između organizacija za vrijeme održavanja predizborne kampanje u vidu radnih posjeta i učešća u kampanji; saradnje u oblasti političke edukacije mladih političara i političarki, te zajedničkom djelovanju na očuvanju antifašističkih vrijednosti.

Smatrajući da prijateljstvo nema rok trajanja, ovaj sporazum je potpisan bez vremenskog ograničenja.

Forumaši i forumašice koji su bili u posjeti, pored protokolarnog dijela oko potipsivanja saradnje, imali su priliku obići Zagreb i uživati u prazničnoj atmosferi koja vlada u ovo doba godine.

Širenje prijateljstva, upoznavanje i druženje sa drugaricama i drugovima sa političkim podmlacima lijeve orjentacije, trajna je misija FOM SDP BiH i KO FOM SDP Sarajevo. Organizacije FOM SDP BiH i KO FOM SDP Sarajevo, nastaviće sa očuvanjem postojećeg i sticanjem novih prijateljstsvs sa političkim podmlacima u regionu, radi lakše implementacije zajedničkih ciljeva.