Ministar Mašić posjetio Posavski kanton

Potpisan ugovor za saniranje šteta u školama ovog kantona

Ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Posavskog kantona Ivo Jelušić zahvalio je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke i ministru Mašiću na korektnoj i iskrenoj saradnji, a dvojica ministara razgovarala su i o drugim pitanjima od prioritenog značaja za obrazovanje u Federaciji BiH, sa fokusom na ovaj kanton

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Posavskog kantona Ivo Jelušić potpisali su danas, 19.09.2014. godine, u Odžaku, Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalnih projekata saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama nastalim u poplavama.

Za saniranje šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama u Posavskom kantonu Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je izdvojilo ukupno 106.080,00 KM, a korisnici sredstava su: Područna škola „Vojskova“, općina Odžak, u iznosu od 80.029,82 KM i Područna škola „Novi Grad“, općina Odžak, u iznosu od 15.102,36 KM te Osnovna škola „Fra Ilija Starčević“ iz Tolise u iznosu od 10.947,82 KM.

Ministar Mašić je ovom prilikom i obišao Područnu školu „Vojskova“, koja je pretrpjela velika oštećenja u poplavama i trenutno se nalazi u fazi sanacije.

Škola se ubrzano obnavlja i vjerujem da će se njeni učenici, koji sada privremeno odlaze na nastavu u Gornju Dubicu, što prije vratiti u svoju školu. Inače, sredstva Ministarstva bit će uložena su treću fazu sanacijskih radova, dok su u Područnoj školi „Novi Grad“ dodijeljena sredstva planirana za sanaciju štete na prilazu školi i zamjenu stolarije, a u OŠ „Fra Ilija Starčević“ iz Tolise za zamjenu poplavama uništenog parketa u školskoj dvorani“, precizirao je Mašić.

Ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Posavskog kantona Ivo Jelušić zahvalio je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke i ministru Mašiću na korektnoj i iskrenoj saradnji, a dvojica ministara razgovarala su i o drugim pitanjima od prioritenog značaja za obrazovanje u Federaciji BiH, sa fokusom na ovaj kanton.

U okviru posjete Posavskom kantonu, ministar Mašić  boravio je i u Srednjoj školi „Pero Zečević“ Odžak te Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Odžaku, čiji je veliki broj učenika sa poplavljenog područja.

U kritičnim trenucima Odžačani su pokazali veliko srce i humanost za sve svoje sugrađane koje su zadesile katastrofalne poplave. Raduje me da su u tim humanitarnim akcijama učestvovali i školarci, i osnovci i srednjoškolci, pokazavši razumijevanje jednih za druge te da su spremni pomoći svojim kolegama“, kazao je Mašić.

Inače, ugovori o sufinansiranju/finansiranju kapitalnih projekata saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama nastalim prirodnom nesrećom će narednih dana, uz Posavski, biti potpisani i sa Zeničko-dobojskim, Tuzlanskim i Unsko-sanskim kantonom, za što je osigurano ukupno 1.000.000,00 KM iz Budžeta Federacije BiH za 2014. godinu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.