Općina Ključ

Potpisan Ugovor o formiranju namjenskog depozita sa Razvojnom bankom FBiH

Općinski načelnik Nedžad Zukanović jučer je u Sarajevu potpisao Ugovor o formiranju namjenskog depozita sa Razvojnom bankom FBiH kojim će se na područje Ključa plasirati kreditna linija u iznosu od milion i 400 hiljada KM. Radi se o izuzetno povoljnoj kreditnoj liniji namijenjenoj ključkim poduzetnicima koja će služiti isključivo za ulaganje na području Ključa, a gdje će kamate subvencionirati općina Ključ u iznosu od 220.000,00 KM.

Depozit će služiti za regresiranje kamata krajnjim korisnicima i to: kreditna linija za finansiranje poljoprivredne proizvodnje, kreditna linija za dugoročno kreditiranje stalnih sredstava i kreditna linija za dugoročno kreditiranje mikro biznisa – obrt. Ova sredstva je općina planirala Budžetom za 2016. godinu, a ista su obezbijeđena od prodaje općinske imovine.
Na ovaj način općina Ključ našim poduzetnicima i obrtnicima želi da olakša put ka novom ulaganju, investiranju i zapošljavanju kroz davanje mogućnosti za podizanje najpovoljnijih mogućih kredita – izjavio je načelnik Zukanović.

Partnerstvo Razvojne Banke FBiH sa nekom općinom je nešto sasvim novo i nije bila praksa u prethodnom periodu. Samom idejom naše općine o ovakvom podsticanju razvoja i zapošljavanja predstavnici Banke su bili oduševljeni, te će sličan model biti ponuđen i drugim općinama nakon Ključa.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.