Adnan Šteta

Potpisan sporazum za sanaciju pružnog prelaza na M-17 u Blažuju

Sporazum o izvođenju radova sanacije pružnog prelaza na magistralnoj cesti M-17 u Blažuju između Operatora-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i JP Ceste Federacije svečano je potpisan jučer u Sarajevu.

Na potpisivanju je istaknuto da je taj prelaz zbog lošeg stanja, u kojem se nalazi godinama, ometao saobraćaj na cesti M-17, te da je neophodno da bude stavljen u funkciju jer Terminali moraju biti povezani željeznicom.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta izjavio je da je riječ o jednom od mnogih infrastrukturnih problema u KS koji decenijama čekaju na sanaciju.

Dodao je da zahvaljujući zajedničkim naporima konačno kreću u rješavanje tog problema kako bi poboljšali sigurnost svih učesnika u saobraćaju i stvorili kvalitetne uslove za funkcionisanje Terminala.

Direktor korporacije Operatora-Terminali Federacije Hermedin Zornić naveo je da će Sporazum omogućiti da u narednih 60 dana dovedu u funkcionalno stanje pružni prelaz za putnička vozila i dopremanje naftnih derivata željeznicom u Terminale.

Rekao je da su u pripremi sporazuma problem predstavljali neriješeni imovinsko-pravni odnosi ali da su proces uspjeli privesti kraju uz pomoć Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i JP Ceste Federacije.

Najavljeno je da će uskoro nakon potpisivanja sporazuma biti raspisan i javni poziv za odabir izvođača radova.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.