Sinha Kurbegović

Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta iz sektora obnovljivih izvora energije

U Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona potpisan je Sporazum o provedbi projekta „Solarne kuće – Elektrifikacija seoskih domaćinstava obnovljivom energijom na područjima bez električne mreže”.

Slika

Dana, 13. 06. 2014. godine u Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona potpisan je Sporazum o provedbi projekta „Solarne kuće – Elektrifikacija seoskih domaćinstava obnovljivom energijom na područjima bez električne mreže”.

Sporazum je potpisan između Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko – sanskog kantona i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), sa kojima je Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko – sanskog kantona ranije započelo pripremene aktivnosti na implementacji ovog projekta.

Projekat „Solarne kuće – Elektrifikacija seoskih domaćinstava obnovljivom energijom na područjima bez električne mreže” implementirat će se u okviru postojećeg UNDP projekta „Zeleni ekonomski razvoj“, a svrha mu je u povratničkom naselju Veliko Očijevo u općini Bihać, za ona domaćinstva koja za sada nisu planirane da se pokriju klasičnom elektro mrežom, elektrificirati postavljanjem solarnih panela, kako bi se ovoj povratničkoj populaciji poboljšali uslovi života putem ugradnje solarnih sistema za proizvodnju struje i tople vode, odnosno omogućio održivi povratak.

Vrijednost potpisanog Sporazuma je 12.000 KM, i ova sredstva dovoljna su za jedan stambeni objekat. Na ovaj način Ministarstvo je povećalo ukupni ulog prikupljenih sredstava od strane UNDP-a, kako bi se cijelo naselje u budućnosti opskrbilo električnom energijom.  Projekat će se implementirati do kraja avgusta 2014. godine.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.