Potpisan sporazum o saradnji Sarajeva i Goražda

Prilikom nedavne službene posjete Goraždu, gradonačelnica Benjamina Karić je sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem razgovarala o konkretnim projektima na kojima će u budućnosti raditi dva grada.

Dogovori su danas u Vijećnici konkretizovani potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Grada Sarajeva, Goražda i Vlade Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) na čelu sa premijerkom Aidom Obućom.

“Nadogradnjom već postojećeg Sporazuma želimo dodatno osnažiti naše odnose i koristiti potencijale kojim raspolažemo. Na samom početku svog mandata najavila sam intenziviranje saradnje bh. prijestolnice sa drugim gradovima u našoj zemlji na obostrano zadovoljstvo naših sugrađana. Herojski grad Goražde će u Gradu Sarajevu uvijek imati prijatelja”, kazala je gradonačelnica.

Sporazum, između ostalog, podrazumijeva zajedničke projektne aktivnosti kojim se unaprjeđuju infrastrukturni, turistički, obrazovni i zdravstveni kapaciteti gradova te stvaraju nove vrijednosti urbanih zajednica. Također, Grad Sarajevo će Gradu Goraždu u povodu 25. novembra pokloniti izložbu akademskog slikara Irfana Hoze.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.