Potpisan sporazum o saradnji Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla i Regionalnog odbora Naše stranke Tuzlanskog kantona

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a BiH Enver Bijedić i predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke TK Mirsad Čamdžić potpisali su sporazum o saradnji o predizbornom i postizbornom ciklusu.

Ovo je, kako su istaknuli Bijedić i Čamdžić, historijski trenutak.

– Izuzetno mi je drago da je došlo do potpisivanja ovog sporazuma, koji će na izvjestan način definirati buduće tokove u čitavoj zemlji, ne samo u TK. Dok je na sceni interesna podjela od nacionalnih stranaka, mi se ovdje programski ujedinjujemo. Mi tražimo presjek zajedničke vrijednosti naša dva politička subjekta, i to samo sa jednim ciljem – da bismo sklonili sadašnju vlast. To nam neće biti težak proces, jer od ovog sadašnjeg je sve bolje.

Nećemo imati zajedničke liste SDP-a i DF-a u ovoj fazi. Nastavit ćemo razgovore o predizbornoj saradnji i postizbornoj koaliciji. Jedno je sigurno, neće biti političkih imenovanja. Ovo je poziv svim političkim akterima koji su protiv nacionalista da nam se priključe i da pobijedimo u oktobru 2018. godine – kazao je Bijedić.

Poziv je otvoren, kako je istaknuto, za Demokratsku frontu, Tuzlansku alternativu, Građanski savez, Liberalno-demokratski savez…

– Sporazum favorizira predizborno ponašanje, favorizira jedan korektan odnos i u postizbornoj kampanji. Naša stranka ima ohrabrujući stav prema strankama ljevice – kazao je Čamdžić.

 

(avaz)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.