Sinha Kurbegović

Potpisan sporazum o implementaciji druge faze projekta „Korak po korak“

Vrijednost ove faze projekta je 96.000 KM, a sredstva će u iznosima od po 50 posto obezbijediti švicarska ambasada i resorno ministarstvo

Slika

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona (USK) danas je u Bihaću s konsultanskom firmom Una consulting potpisalo sporazum o implementaciji druge faze projekta "Korak po korak". 

Projekt, koji u jednakim iznosima zajednički finansiraju resorno ministarstvo i Ambasada Švicarske u BiH, ima za cilj pridonijeti održivom regionalnom sistemu integralnog upravljanja otpadom, a u okviru njega bit će uspostavljen informacioni sistem za upravljanje otpadom.

Projekt se realizira od 2012. godine, a radi se o edukaciji stanovništva i uključivanju javnosti u proces integrisanog upravljanja otpadom. Prva faza u vrijednosti od 200.000 KM je završena, a potpisivanjem današnjeg sporazuma, zvanično je počela i druga.

– Vrijednost ove faze projekta je 96.000 KM, a sredstva će u iznosima od po 50 posto obezbijediti švicarska ambasada i resorno ministarstvo – kazala je ministrica za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a Sinha Kurbegović.

Una consulting već drugu godinu radi na implementaciji ovog projekta. 

– Prvu fazu smo uspješno realizovali, a u drugoj fazi ćemo se potruditi da ojačamo kapacitete ministarstva, općinskih uprava i komunalnih poduzeća – kazao je direktor te konsultantske kuće Sandi Zulić.

Po njegovim riječima, uz uspostavljanje informacionog sistema, kao posebnog alata za analizu podataka o upravljanju otpadom namijenjenom javnim instuitucijama na lokalnom i regionalnom niou, paralelno će se organizirati obuka.

Ministrica Kurbegović je dodala da je Skupština USK-a usvojila Plan upravljanja otpadom, te da će ova druga faza projekta biti od velike važnosti za njegovu realizaciju i donošenje općinskih planova upravljanja otpadom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.