SDP BiH Tuzla

Potpisan protokol o besplatnoj sterilizaciji i kastraciji napuštenih pasa i drugih pasa

Grad Tuzla i Fondacija tuzlanske zajednice će, u cilju trajnog i humanog rješavanja problema pasa lutalica, podržati aktivnosti vezane za sterilizaciju/kastraciju pasa, koje će se obavljati na human način i u skladu sa zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, kao i drugim lokalnim zakonima i standardima EU. Tim povodom gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i izvršna direktorica Fondacije tuzlanske zajednice Jasna Jašarević, u prisustvu saradnika, potpisali su danas u Gradskoj upravi, protokol o besplatnoj sterilizaciji i kastraciji napuštenih pasa i drugih pasa u Tuzlanskom kantonu.

Prema protokolu FTZ će u saradnji sa Fondacijom Dog Trust, a u cilju sveobuhvatnog, sistemskog i trajnog rješenja problema pasa lutalica, pružiti tehničku podršku kako bi se, u okviru programa masovne sterilizacije/kastracije uličnih pasa na području TK kastriralo, odnosno steriliziralo oko 80% populacije napuštenih pasa. Metoda „uhvati, steriliši, vakciniši označi i vrati“, koja će biti korištena tokom programa je u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH.

Projekat će početi sa realizacijom 03. aprila 2017. godine i u svom obimu trajati će do 31. jula 2017. godine, sa mogućnošću produženja i nastavka saradnje, posebno za proširenje akcije besplatnih sterilizacija/kastracija na vlasničke pse.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.