Potpisan Memorandum o razumijevanju između FMERI-a i UNDP-a

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić i Rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Steliana Nedera potpisali su danas, u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, Memorandum o razumijevanju između Razvojnog programa Ujedninjenih nacija i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Svrha potpisanog memoranduma je pružanje okvira za jačanje saradnje između UNDP-a i Federalnog ministarstva, svakog u skladu sa svojim mandatima, u oblastima od zajedničkog interesa, a to su održivi i inkluzivni rast, demokratsko upravljanje i pružanje javnih usluga usmjerenih na ljude, te socijalna kohezija.

-Ovo je vrlo bitan Memorandum o razumijevanju za Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije sa jednim od naših ključnih partnera, Razvojnim programom Ujedninjenih naroda. Radićemo na izradi strateških dokumenata, a potencijalno i na nekim drugim projektima oko kojih se dogovorimo. Veoma je bitno da će ovo trajati u narednih pet godina. Mislim da će dobrobit od toga imati sve strane i svi građani Federacije Bosne i Hercegovine – kazao je ministar Lakić.

Ciljevi i očekivani rezultati saradnje, predviđeni Memorandumom, su izvedeni iz ciljeva postavljenih u relevantnim strateškim dokumentima BiH, kao i Okvira saradnje Ujedinjenih nacija za održivi razvoj (UNDCF) za BiH 2021 – 2025, i Programskim dokumentom UNDP-a za BiH 2021 – 2025.

-Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sa Ministarstvom energije, rudarstva i industrije FBiH potvrđuje našu opredjeljenost zajedničkom radu i jačanju našeg dugogodišnjeg partnerstvu pripremi i provedbi projekata energetske efikasnosti. Bliskom saradnjom možemo dodatno pojačati naše napore da povećamo mjere i mehanizme koji imaju za cilj donošenje pozitivnih promjena u više domaćinstava, biti od koristi većem broju ljudi i osnaživanju većeg broja zajednica. Zajedno možemo voditi transformacije ka zelenijoj, otpornijoj budućnosti za sve – poručila je rezidentna predstavnica UNDP-a Nedera.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.