Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za Klix

Potez Bakira Izetbegovića je populizam, SDA nije smjela glasati za povećanje plate zastupnicima

Predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović najavio je da će povišicu plate od 500 KM uplaćivati udruženju Pomozi.ba. Pitali smo druge parlamentarce da li će povišicu uplatiti u humanitarne svrhe.

Predsjednik SDP-a i parlamentarac Nermin Nikšić je Izetbegovićev potez nazvao populizmom te je obrazložio zašto smatra da budžet uopće nije trebao biti usvojen.

“Smatram da je u najmanju ruku licemjerno licitirati s ovim populističkim potezima nakon što su nas iz Vijeća ministara i parlamentarne većine doveli pred svršen čin. Smatram da je jedino ispravno bilo srušiti prijedlog i dati nalog da se u roku od tri dana ponudi zakonsko rješenje kojim će se osigurati da se novac, namijenjen za povećanja plata, usmjeri isključivo za povećanje najnižih plata, kao što su plate vojnika, policijskih službenika, namještenika i slično”, ukazao je.

Poručio je da je na djelu pokušaj da se opere savjest te da nije primjereno, kako je izjavio, praviti reklamu.

“Odricanje nekolicine onih, koji su izglasali ovakav zakon, može im poslužiti da djelomično operu savjest, ali također nije nikakvo sistemsko rješenje. Naravno da sam vrlo često u prilici da pomažem ljudima koji su obraćaju raznim zahtjevima i potrebama. Ne smatram da od toga treba praviti bilo kakvu reklamu. Mene je moja rahmetli mati učila kada nekom pomažeš i daješ, to ne treba objavljivati. Kako je govorila, ako daješ desnom ruku, nemoj da zna lijeva ruka”, mišljenja je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.