Ministar odbrane BiH Zukanb Helez

Postoje obavještajni podaci da Milorad Dodik planira bijeg iz Bosne i Hercegovine

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u emisiji BHT1 Uživo kazao je kako predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik priprema bijeg te da postoje obavještajni podaci o tome. Helez je komentirao potvrđenu optužnica protiv Milorada Dodika u Sudu BiH.

– Milorad Dodik truje političku situaciju u BiH oko 15 godina i tome je došao kraj. Ovo je vrhunac igre – kazao je ministar obrane za BHRT.

On je osjetio svoj kraj financijski, naglasio je Helez.

– Za dvije godine, i sada ima veliku ratu otplate kredita iz RS, s velikim kamatama. Za dvije godine dolazi rata od milijardu i šest0 milijuna i to je ogromna suma i za razvijenije regije i države u svijetu. Čitav obruč je stegnut oko Dodika i on nema izlaza – zaključio je.

– Ima nekoliko opcija. Najvjerojatnije zatvor. Imaju već obavještajni podaci da on priprema bijeg iz BiH. On se ne može izvući iz ove situacije. Sam sebi je napravio ovo. Godinama govori da je Republika Srpska ugrožena. Sam sebi govori da će neko ukinuti RS, pa je brani.

Puno je uvreda izrekao na račun BiH i najbrojnijeg naroda, rekao je ministar Helez.

– I to će mu se vratiti kao bumerang i najviše koristi će imati građani sjeveroistočne BiH – kazao je.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.