Miro Lazović

Postignut dogovor o raspodjeli mjesta po pripadnosti političkih stranaka u komisijama GV

Predstavnici političkih stranaka koje učestvuju u radu Gradskog vijeća Sarajeva koji su jučer održali sastanak sa predsjedavajućim GV-a Igorom Gavrićem postigli su načelan dogovor o raspodjeli mjesta po pripadnosti političkim strankama u komisijama. Konačan dogovor trebao bi biti postignut danas na nastavku razgovora.
Za stranke ljevice najviše je sporan bio izbor članova Komisije za izbor i imenovanja, jer njihovih vijećnika nije bilo u Komisiji. Odlučeno je da jedan član BOSS-a i jedan iz SDA u Komisiji ustupe mjesto vijećnicima SDP-a i Naše stranke.
„SDP je zadovoljan, dobili smo pozicije koje nam odgovaraju. Mislim da je pozicija pokazala spremnost da se udovolji zahtjevima i SDP-a i Naše stranke. Izvršen je i raspored mjesta po pripadnosti političkim strankama u ostalim komisijama u skladu sa Poslovnikom koji bi trebao rezultirati konkretnim imenima u ime tih stranaka.

Vjerujem da će se danas postići definitivan dogovor koji će omogućiti da se nastavak konstituirajuće sjednice GV-a održi iduće sedmice“ , rekao je Miro Lazović .

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.