GO SDP Mostar

Postalo je isprazno pozivati nesposobni MUP HNK, tražimo od FUP-a da stane u zaštitu građana Mostara

Huliganski napad u Mostaru ne predstavlja ništa drugo nego demonstraciju sile do danas nekažnjenih pojedinaca i grupa koji već godinama terorišu građane Mostara.

Neometano kretanje grupe huligana tokom policijskog sata i teororisanje građana u gradu koji je pokriven kamerama, samo po sebi nameće i pitanje nalogodavaca ili nerada nadležnih organa.

Pošto smo ranije nakon ovakvih ispada tražili vanredne i tematske sjednice na temu sigurnosti u HNK, a vlast nas odbijala obrazloženjem da su migranti jedina opasnost po sigurnost u Kantonu, ovaj put to nećemo tražiti, jer bi vlast HDZ-SDA bilo kakvom sjednicom samo zataškala ovaj evidentan problem koji ne mogu ili ne žele riješiti.

Uz najoštrije osude napada na građane Mostara, a s obzirom da je postalo besmisleno pozivati vlast HNK da riješi problem huligana, KO SDP BIH HNK će preko svojih zastupnika, a kroz Parlament FBiH ponovno tražiti izmjene Krivičnog zakona koji će podrazumjevati pooštravanje mjera protiv izgrednika koji sebe nazivaju navijačima.

U međuvremenu, ne čekajući traljave reakcije i nemušta saopštenja nesposobne vlasti, pozivamo Federalnu upravu policije da se neodložno uključi u rješavanje ovog problema jer životi građana Mostara i sigurnost njihove imovine nemaju cijenu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.