Vojin Mijatović

Posljednja odluka Valentina Inzka treba biti izmjena Izbornog zakona BiH za fer i poštene izbore

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović objavio je otvoreno pismo i javnu molbu visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku čiji mandat završava 1. avgusta.

– Poštovani gospodine Inzko, Nakon 12 godina vašeg mandata u BiH želim vam se zahvaliti na vašem angažmanu i želim vam reći da ćete i nakon mandata imati prijatelje u BiH.

S obzirom da vaš mandat zvanično prestaje 01.08.2021. godine koristim priliku da vam uputim javnu molbu.

Svjesni ste svih problema sa kojima živimo u BIH, kao i činjenice da blokade koje su postale svakodnevnica u BiH nisu stvar Ustavnog uređenja BiH već zloupotrebe i uzurpacije pozicija od strane vladajućih u BiH.

Takođe smatram da ste svjesni da svi ti problemi dolaze zbog nedemokratskog i korumpiranog izbornog sistema u BiH, gdje vlast određuju brojači, a ne birači.
Upravo iz tog razloga vas molim da na samom odlasku pokažete da ste istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i da vaša posljednja odluka u ovom mandatu bude odluka o nametanju izmjena Izbornog zakona BiH!

Biće sasvim dovoljno da se tom odlukom definišu izmjene Izbornog zakona kojim bi uveli skeniranje glasačkih listića, videonadzor na biračkim mjestima i da mandat osvojen na izborima pripada stranci, te da osoba koja odluči da promijeni stranku nakon izbora mora vratiti mandat stranci!

Sa ove tri stvari gospodine Inzko vi bi zapravo riješili 80 posto problema u ovoj zemlji, jer bi građani konačno dobili vlast koju su birali.

Konačno bi dobili predstavnike građana koji bi onda bili i sposobni i spremni da riješe sve one probleme poput kriminala i korupcije, negiranja genocida, implementacije sudskih odluka, kao i svih drugih stvari koje su danas “kamen spoticanja” daljem razvoju naše zemlje.

Gospodine Inzko sa ove tri “male” stvari uradili bi veliku stvar za svakog čovjeka u BiH, ovo su tri stvari za koje bi glasao svaki čovjek u našoj zemlji bez obzira na nacionalnu pripadnost i političko opredjeljenje, za ovo su svi sem trenutno vladajućih.

Još jednom želim vam se zahvaliti, i javno Vas zamoliti da sa ove tri male stvari kao niko do sada pomognete Bosni i Hercegovini, napisao je Mijatović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.