Bradarić

Posljedice neusvajanja Zakona o sprečavanju pranja novca bile bi strašne

To je izjavio delegat Bradarić, uz napomenu da je predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović trebao za danas, ali nije, sazvati vanredno zasjedanje zbog usvajanja ovog zakona i odgovarajućih dopuna u Krivičnom zakonu koje su na tragu borbe protiv korupcije.

Slika

Mehmed Bradarić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, bit će sutra u devet sati pred zgradom institucija BiH, kao i delegat Krunoslav Vrdoljak, i čekat će 24 sata ostale delegate ne bi li se održala sjednica tog doma i usvojio zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti jer je 1. juni krajnji rok koji je komitet eksperata Evropske unije postavio za donošenje tog bh. zakona.
 
To je delegat Bradarić, uz napomenu da je predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović trebao za danas, ali nije, sazvati vanredno zasjedanje zbog usvajanja ovog zakona i odgovarajućih dopuna u Krivičnom zakonu koje su na tragu borbe protiv korupcije. 

– Posljedice neusvajanja zakona bit će strašne – bit će usporen i otežan protok novca u BiH, što znači da će sve udaljiti potencijalne ulagače – rekao je, između ostalog, Mehmed Bradarić agenciji Fena.
 
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na maratonskoj sjednici od prije dva dana odobrio zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti te dopune Krivičnog zakona, čime je ispunio uvjet Komiteta eksperata Vijeća Evrope da BiH ne dođe na crnu listu zemalja zajedno s Ukrajinom, Iranom i Sjevernom Korejom kad je u pitanju oblast pranja novca i finansiranja terorizma. 

Međutim, zakon ne može stupiti na snagu dok ga ne odobri i Dom naroda.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.