Edita Sulejmanović

Poslije svakog pada, čovjek ustane još snažniji

Svako iskustvo u životu neophodno je posmatrati kao lekciju iz koje treba izvući najvažnije, ono što kažu crvenim slovima u anterfileu-barem to naučiti. Tokom života, svakoga od nas očekuju usponi i padovi. Tokom izborne kampanje, svakoga od nas sustižu ponos, razočarenja, sujete, no kroz sve to moramo proći kako bi bili spremni za sljedeću borbu.
Sa ponosom sam prihvatila kandidaturu za načelnicu Socijaldemokratske partije Novi Grad. Poznajući konkurentne kandidate, njihovu jačinu, ali i slabosti, odlučila sam preuzeti odgovornost i u borbu krenuti ravnopravno. Kao poprilično nepoznato lice političke scene, ali ne i medijske s obzirom da sam određeni vremenski period radila kao voditeljica na lokalnim i državnim medijima, nisam osjećala potrebu nametati se pod svaku cijenu i “preko noći postati zvijezda”.
Drago mi je da su mediji prepoznali u mojim riječima značaj, a građani jačinu izgovorenog jer bez obzira na rezultate ne samo Novog Grada, već i kompletnog Kantona Sarajevo, ponosna sam na učešće u prvoj polovini ove utakmice koju igram za bolje sutra mog djeteta i svih ljudi u ovoj zemlji. U drugom poluvremenu dat ću sve od sebe, jer sam na odmor otišla neporažena kao osoba, puna energije i spremnosti da pobijedim u jednoj od najvećih utakmica u životu.
U drugom poluvremenu koje je pred nama borit ću se za sve principe Socijaldemokratije, kojima su me roditelji učili od malena: da je čovjek taj od kojeg potiču sve vrijednosti, da su naši sugrađani stub društva, da borbe za pravdu i socijalni status u našoj zemlji ne bi trebalo biti na frontu, jer su to osnovne ljudske potrebe koje nam pripadaju po rođenju. Čovjek je u našoj zemlji odavno izgubio i pravdu i socijalni status, izgubio je pravo na normalan život. Ali, nije izgubio dok je Socijaldemokratije i svih nas koji se borimo da vratimo čovjeku ono što mu pripada: pravo na školovanje svima, stipendije, posao, sigurnu budućnost u našoj a ne nekim tuđim zemljama, bezbrižnu porodicu i penzije od kojih neće morati pola ići na režije, a druga polovina na lijekove.
Za ove principe ću se još snažnije boriti u periodu koji je pred nama. Poslije svakog pada, čovjek ustane još snažniji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.