Poslanici ljevice uputili zahtjev za sazivanje hitne sjednice Skupštine TK

Zbog zadnjih nemilih dešavanja na Univerzitetu u Tuzli, kao i zbog evidentnog uplitanja politike u rad Univerziteta, poslanici ljevice traže sazivanje sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera.

Poslanici ljevice traže da se na sjednici Skupština TK informiše od strane Vlade TK, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Upravnog odbora Univerziteta kao i rektora UNTZ o zadnjim dešavanjima (fizičkom obračunu profesora i političkim pritiscima na rektora) i narušavanju autonomije Univerziteta. Također je neophodno da Skupština kao osnivač Univerziteta i donosilac Zakona o visokom obrazovanju utvrdi činjenice o primjeni Zakona.

Napominjemo da su poslanici ljevice prilikom izglasavanja novog Zakona ukazali na nedostatke koji se tiču političkog uticaja na izbor rektora, prorektora, dekana, prodekana i Senata na UNTZ.
Donošenjem novog Zakona prošle godine su smijenjeni legalno i legitimno izabrani članovi senata, rektor, prorektori, dekani i prodekani a na njihovo mjesto postavljeni u tom trenutku politički podobni koji su u međuvremenu, očigledno, otkazali poslušnost vladajućim strukturama.
Zbog svega navedenog smatramo neophodnim da se zakaže hitna i tematska sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će Skupština biti upoznata sa stanjem na Univerzitetu i zauzeti odgovarajući stav.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.