Lagumdžija

Posjete zvaničnika izuzetno važne za BiH

Za nas je važno da na aprilskom sastanku Spoljnopolitičkog vijeća EU dobijemo da BiH bude konačno na dnevnom redu i da se pošalje pozitivan signal da se traži podrška za novi pristup – kazao je Lagumdžija.

Slika

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije  BiH Zlatko Lagumdžija kazao je danas novinarima u Sarajevu da je za Bosnu i Hercegovinu izuzetno važno da su, nakon posjete Catherine Ashton, u kratkom vremenskom roku, upriličene posjete još nekoliko važnih zvaničnika.

– Izuzetno je važno za BiH da smo, nakon posjete lady Ashton, imali u kratkom vremenskom roku posjetu četiri, na određeni način, ključna ministra koji daju punu podršku novom pristupu Bosni i Hercegovini.

Za nas je važno da na aprilskom sastanku Spoljnopolitičkog vijeća EU dobijemo da BiH bude konačno na dnevnom redu i da se pošalje pozitivan signal da se traži podrška za novi pristup – kazao je Lagumdžija.

Precizirao je da novi pristup EU prvenstveno znači da se ustavne reforme, od kojih je presuda Sejdić – Finci „samo vrh ledenog brijega“, pripreme za period nakon izbora i realiziraju uz punu uključenost međunarodne zajednice, a da se vrijeme do izbora iskoristi za ekonomske, socijalne reforme i pitanja vladavine prava.

– Ne traži se nikakvo smanjivanje kriterija. Traži se samo da uradimo prvo ono što nam može dati konkretne rezultate jer je većina ljudi iz EU, od Catherine Ashton do ministara vanjskih poslova, reklo da je njihov dolazak u BiH u velikoj mjeri rezultirao time što su vidjeli da bunt građana treba, na neki način, imati refleksiju u onome što radi vlast – kazao je on.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.