Zekerijah Osmić

Posjeta tima NATO-a Ministarstvu odbrane BiH

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić je izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje sa predstavnicima NATO-a.

Slika

Ministarstvo odbrane BiH primilo je u posjetu petočlani tim NATO-a iz Brisela, predvođen gospođom Susan Pond, povodom procjene izgradnje integriteta u MO i OS BiH. Posjeta će se realizovati u Sarajevu, od 24. do 27. marta 2014. godine.

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić je, na inicijalnom sastanku, održanom 25. marta 2014. godine, u Domu OS BiH, izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje sa predstavnicima NATO-a u procesima usmjerenim ka izgradnji integriteta pojedinaca i institucija, te odgovornosti na svim nivoima vlasti i društva u cjelini.

„Cijeneći značaj ove inicijative, a imajući u vidu poteškoće s kojima se susrećemo, veoma smo zainteresovani, opredijeljenji i odlučno se suprostavljamo rizicima koji ugrožavaju integritet i profesionalizam. Kako bi integritet promovirali kao trajnu vrijednost, koristimo mogućnosti našeg društva ali i iskustva međunarodnih aktera“, istakao je u svom obraćanju ministar Osmić.

Svrha posjete NATO tima je obavljanje razgovora sa predstavnicima MO i OS BiH, s ciljem procjene stanja integriteta i aktivnosti na prevenciji korupcije u odbrambenom sektoru, te identificiranje jakih i slabih strana i predlaganja aktivnosti za unaprjeđenje stanja u ovoj oblasti.

Naglašeno je da MO BiH ima jasno artikulisanu politiku izgradnje integriteta, prevencije i borbe protiv korupcije kojom su uspostavljeni opći zahtjevi i smjernice, definirane nadležnosti i utvrđene metode i načini implementacije.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.