Sarajevo

Posjeta načelnika Bećirevića gradilištu "Roditeljske kuće"

Načelnik Bećirević je naglasio da je ovo jedan dio pomoći koji je Općina mogla izdvojiti prema svom budžetu, ali je naglasio da će Općina nastojati da u narednom budžetu također izdvoji veću novčanu pomoć za nastavak izgradnje Roditeljske kuće.

Slika

Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević posjetio je danas gradilište Roditeljske kuće u krugu Pedijatrijske klinike Jezero.

Predsjednica Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" Lejla Kamerić i načelnik Bećirević danas su na lokaciji Roditeljske kuće potpisali Protokol o realizaciji granta Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" u iznosu od 5.000 KM koji je budžetom Općine Centar za 2014. godinu, planiran za izgradnju Roditeljske kuće za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja, a koji dolaze van Kantona Sarajevo.

Predsjednica Udruženja Lejla Kamerić je ukazala da postojanje ovakvog objekta u neposrednoj blizini Hematoonkološkog odjela je od neprocjenjivog značaja za djecu oboljelu od raka i njihove roditelje. 

Ovakvi objekti uobičajeni su uz svjetske, evropske, ali i bolnice u regionu. Kamerić je zahvalila načelniku Bećireviću i Općini Centar na pomoći i podršci koju daju Udruženju.

Načelnik Bećirević je naglasio da je ovo jedan dio pomoći koji je Općina mogla izdvojiti prema svom budžetu, ali je naglasio da će Općina nastojati da u narednom budžetu također izdvoji veću novčanu pomoć za nastavak izgradnje Roditeljske kuće.

Kuća za roditelje djece oboljele od raka bit će površine 666 kvadratnih metara, imat će suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija s igraonicom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, sala za sastanke i fizikalne vježbe, te po prostorija za psihologa i Udruženje. 

Temaljac za Roditeljsku kuću postavljen je 31. marta ove godine. U proteklom periodu završena je prva faza grubih građevinskih radova i prikupljeno je 500.000 KM. Cjelokupna investicija iznosi 1.200.000 KM. Trenutno se rade pripreme za ugradnju vanjske stolarije na objektu Roditeljska kuća.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.