Sarajevo

Posjeta federalnog ministra obrazovanja i nauke Damira Mašića školama u ZDK

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić će sutra 29.09.2014. godine, boraviti u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu, povodom potpisivanja Ugovora o sufinansiranju i finansiranju kapitalnih projekata saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama nastalim u poplavama.

Iz Ministrastva je saopćeno da će Ugovor potpisati federalni ministar Damir Mašić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Mirko Trifunović u prostorijama kantonalnog ministarstva obrazovanja, u Zenici.

U okviru posjete, ministar Mašić će u Zenici obići Osnovnu školu „Hasan Kikić“ Tetovo, nakon čega su planirane posjete školama u Maglaju, Osnovnoj školi „Maglaj“ i Prvoj osnovnoj školi, te Gimnaziji „Edhem Mulabdić“ i Mješovitoj srednjoj školi Maglaj.

Za saniranje šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama u Zeničko-dobojskom kantonu Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je izdvojilo ukupno 491.400 KM, saopćeno je.

Nedavno je ugovor o (su)finansiranju saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama potpisan i sa Posavskim kantonom, a, uz ova dva spomenuta, ugovori će narednih dana biti potpisani i sa Tuzlanskim i Unsko-sanskim kantonom, za što je osigurano ukupno 1.000.000 KM iz Budžeta Federacije BiH za 2014. godinu.