Sarajevo

Posjeta federalnog ministra obrazovanja i nauke Damira Mašića školama u ZDK

Iz Ministrastva je saopćeno da će Ugovor potpisati federalni ministar Damir Mašić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Mirko Trifunović u prostorijama kantonalnog ministarstva obrazovanja, u Zenici

Slika

 Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić će sutra 29.09.2014. godine, boraviti u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu, povodom potpisivanja Ugovora o sufinansiranju i finansiranju kapitalnih projekata saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama nastalim u poplavama.

Iz Ministrastva je saopćeno da će Ugovor potpisati federalni ministar Damir Mašić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Mirko Trifunović u prostorijama kantonalnog ministarstva obrazovanja, u Zenici.

U okviru posjete, ministar Mašić će u Zenici obići Osnovnu školu „Hasan Kikić“ Tetovo, nakon čega su planirane posjete školama u Maglaju, Osnovnoj školi „Maglaj“ i Prvoj osnovnoj školi, te Gimnaziji „Edhem Mulabdić“ i Mješovitoj srednjoj školi Maglaj.

Za saniranje šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama u Zeničko-dobojskom kantonu Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je izdvojilo ukupno 491.400 KM, saopćeno je.

Nedavno je ugovor o (su)finansiranju saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama potpisan i sa Posavskim kantonom, a, uz ova dva spomenuta, ugovori će narednih dana biti potpisani i sa Tuzlanskim i Unsko-sanskim kantonom, za što je osigurano ukupno 1.000.000 KM iz Budžeta Federacije BiH za 2014. godinu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.