Radionice na temu “Lokalni ekonomski razvoj i SDP BiH”

POSAO ZA SVE NAS kroz dostojanstven, inkluzivan i ekološki održiv lokalni ekonomski razvoj

Forum sindikalnih aktivista i aktivistica SDP BiH , uz pomoć partnerskih organizacija i u saradnji sa KO i RO , organizovao je  osam radionica. Radionice su održane u Prijedoru, Bihaću, Zenici, Travniku, Jablanici, Tuzli, Doboju i Sarajevu. Na radionicama predavač je bio prof.dr. Anto Domazet, koji je izlagao studiju „Lokalni ekonomski razvoj i socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine.“ Bitnost lokalnog ekonomskog razvoja se vidi u lošoj socijalno – ekonomskoj situaciji u BiH , velike nezaposlenosti, rast siromaštva , nesigurna radna mjesta, minimalne plate i penzije. SDP BiH je opravdano fokusiran na lokalni ekonomski razvoj u kontekstu političkih aktivnosti u okviru lokalnih izbora 2016. Radionica je bila posvećena podizanju sposobnosti kandidata i kandidatkinja za predstojeće lokalne izbore , kako bi što bolje u svojim lokalnim zajednicama promovisali politiku SDP BiH u oblasti ekonomskog razvoja. Ostvarivanjem ovih aktivnosti SDP BiH primjenjuje izvorna načela demokratije i slobode, jednakost, socijalnu pravdu i solidarnost uz apsolutno poštovanje zakonitosti. Poslije izlaganja studije prof.dr. Anto Domazet je u saradnji sa predsjednicom Foruma sindikalnih aktivista i aktivistica SDP BiH Eminom Abrahamsdotter, diskutovao sa kandidatima i kandidatkinjama o njihovim mogućnostima i šansama na lokalnim izborima. Koje ideje mogu da predlože svojim građanima, jer građani i građanke ostvaruju svoja prava kroz školovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, te osiguravaju radna mjesta  putem lokalnog ekonomskog razvoja. Dobrim ekonomskim razvojem u lokalnim zajednicama jačaju se kapaciteti, pružaju se ekonomski izazovi i nude adekvatna rješenja prilagođena lokalnom kontekstu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.