OO SDP Žepče

Poruka žepačkoj SDA: Ako iznosimo neistine – tužite nas, a mi smo vas već tužili

Dana 28.11.2019. godine na oficijelnoj FB stranici žepačke SDA ( https://www.facebook.com/oosdazepce/ ) kao i na drugim el. medijima prezentovano je Saopštenje za javnost u kojoj OIO SDA Žepče iznosi neistinu o tome da je Klub SDP-a u OV Žepče protiv izgradnje sportske dvorane u Željeznom Polju.

Odmah nakon toga smo iz Općine Žepče preuzeli stenogram sa zadnje sjednice, preslušali ga u cjelosti i ni na jednom mjestu u toku izlaganja vijećnika SDP-a u OV Žepče, nijednom riječju se ne može zaključiti da je Klub SDP-a protiv, a kamoli da smo otvoreno rekli da smo protiv kako to SDA navodi u svome Saopštenju.

Naprotiv u dva navrata u toku izlaganja Elvisa Botića, šefa Kluba SDP-a u OV Žepče naglašavamo kako treba graditi dvoranu uz objašnjenje preduslova za gradnju iste tj. sanacija klizišta, koja ukoliko se ne riješi može u potpunosti ugroziti OŠ”Abdulvehab Ilhamija”, ambulantu i eventualno novoizgrađenju sportsku dvoranu u Željeznom Polju.

Dalje u Nacrtu Budžeta Općine Žepče ne postoji budžetska stavka izgradnja sportske dvorane u Željeznom Polju, odnosno na 30. sjednici OV Žepče se nije bilo moguće uopšte izjasniti o nečemu što ne postoji u Nacrtu budžeta.

O izgradnji sportske dvorane ne postoji nikakva Odluka OV Žepče da Općina ili Kanton preuzima obavezu finansiranja sportske dvorane u Željeznom Polju za razliku od finansiranja RTV Herceg – Bosne, gdje je Klub SDA uz žestoke pritiske građana istu sjednicu napustio, a tri mjeseca poslije ste podržali Nacrt budžeta iz kojeg će se finansirati RTV Herceg – Bosne, postavlja se pitanje šta vi uopšte demantujete?

Od etičke komisije u OV Žepče tražimo hitan sastanak i očitovanje, preslušavanje stenograma i utvrđivanje jasnih činjenica koje u potpunosti upućuju na to da je OIO SDA Žepče iznio neistinu i na taj način nanio ogromnu političku štetu Klubu SDP-a u OV Žepče.

Shodno tomu očekujemo od etičke komisije da shodno Pravilniku etičke komisije izreknu adekvatnu I odgovarajući sankciju za rukovodstvo žepačke SDA.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu