Kušljugić

Poruka koju smo dobili jest da Jordan neće zaboraviti BiH ni u ovoj situaciji

Vrlo jednostavna poruka koju smo dobili od naših prijatelja, odnosno direktno od njihovog kralja koju je uputio posredstvom njih je da, kao i ’92. godine, Jordan neće zaboraviti Bosnu i Hercegovinu ni u ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi – kazao je Kušljugić.

Slika

Delegacija Komisije za vanjske poslove Parlamenta Hašemitske Kraljevine Jordan, koja boravi u višednevnoj službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, prvi radni susret imala je jutros sa svojim domaćinima, predsjedavajućim i članovima Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH. 

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH Mirza Kušljugić je nakon sastanka kazao novinarima da je razgovor bio fokusiran prvo na razmjenu informacija o katastrofalnim poplavama u BiH i njihovima posljedicama. 

– Vrlo jednostavna poruka koju smo dobili od naših prijatelja, odnosno direktno od njihovog kralja koju je uputio posredstvom njih je da, kao i ’92. godine, Jordan neće zaboraviti Bosnu i Hercegovinu ni u ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi – kazao je Kušljugić. 

Dodao je da se nada da će i ova posjeta, koja je održana uprkos problemima koje BiH ima, doprinijeti da Jordan bude jedna od zemalja koja će se uključiti u pomoć prilikom rekonstrukcije BiH. 

Kušljugić je naveo da su druge dvije teme bile teme o kojima su planirali da razgovaraju kada su dogovarali ovu posjetu. 

Jedna je poboljšanje već dobre političke saradnje, ali uvažavajući izazove s kojima se susreće Jordan u svom regionu i BiH u svom regionu, potrebu za daljnjim kontaktima i za unapređenjem te saradnje i razmjenom iskustava radi unapređenja ekonomske saradnje između dviju zemalja. 

– Jordan ima jedno posebno mjesto u regionu i ideja da bi se veze između ekonomskih subjekata BiH i Jordana mogle da pozicioniraju tako da se iz Jordana, pogotovo vezano za inžinjering i građevinske kompanije, pokriva region naročito sada region Iraka i Sirije je stara ideja o kojoj je bilo govora i prije 10-ak godina – kazao je Kušljugić. 

Nadam se, dodao je, da ćemo neke od tih ideja ponovo reaktuelizirati. 

Kušljugić je istaknuo da bi trebalo raditi i na poticanju izvršnih vlasti i na jednoj i na drugoj strani da se putem Jordana počnu da otvaraju  i nekada tradicionalna tržišta na kojima su bh. kompanije izgubile svoje mjesto zbog ratnih dešavanja  u BiH. 

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Parlamenta Hašemitske Kraljevine Jordan Hazem Kašu je kazao da, iako i oni u svojoj zemlji i u regionu imaju sigurnosnih problema, došli su u BiH da prenesu direktnu poruku kralja Abdulaha da neće iznevjeriti BiH i da će biti uz BiH. 

– Bili smo uz vas prije Dejtona, bili smo uz vas poslije Dejtona i nastavit ćemo biti uz vas i u ovim kriznim vremenima – kazao je Kašu, dodajući da nose poruke mira, ljubavi, podrške BiH. 

Po njegovim riječima, danas su sa svojim domaćinima razgovarali i razgovarat će o načinima na koje mogu dalje unaprijediti i potaknuti ekonomsku saradnju i investicije. 

Želimo, naveo je Kašu, da vidimo otvaranje novih radnih mjesta i poslovnih prilika.

– Ovdje smo i da poručimo da su poplave bile velike, ali vi ste veći i snažniji od tih poplava i vi ćete to preživjeti, mi ćemo vam pomoći u tome – kazao je Kašu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.