Ponovo izostala reakcija Denisa Zvizdića

Irfan Čengić, Generalni sekretar SDP BiH pozdravlja zahtjev SBB-a za smjenu zamjenika ministrice Odbrane BiH, Seada Jusića,ali osuđuje ponovni izostanak bilo kakve reakcije predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića(SDA).

“Ocjenjujem pozitivnim potez predsjednika SBB-a, gospodina Fahrudina Radončića, koji je zatražio smjenu Seada Jusića, zamjenika ministrice odbrane Bosne i Hercegovine. Međutim veoma je negativno što po pitanju dešavanja 9. januara još uvijek nema nikakve reakcije Denisa Zvizdića (SDA), predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

On je, da zaista želi biti državnik, morao biti taj koji smjenjuje i provodi mjere po svim pitanjima vezanim za događaje 9. januara. Jednako tako Bakir Izetbegović je kao član Predsjedništva BiH morao pokrenuti ispitivanja i učiniti mnogo više od medijskih izjava. Međutim, ni Zvizdić ni Izetbegović nisu imali ozbiljnu državničku reakciju po ovom pitanju.

Mnoštvo uposlenika institucija države Bosne i Hercegovine, kao i uposlenika u agencijama na nivou države Bosne i Hercegovine, nisu 9. januara došli na posao. Po čijem nalogu, zašto, s kojim pravom? Očito je da su na djelu organizovane radnje i da neko stoji iza toga, ne treba krivicu prebacivati na radnike nego pronaći odgovorne organizatore i provesti sankcije. Međutim, do danas nemamo nikakve reakcije niti bilo kakvog objašnjenja, kako od Bakira Izetbegovića, tako ni od Denisa Zvizdića kao čovjeka koji stoji na čelu svih ovih institucija i nosi najveću odgovornost”, izjavio je Čengić za Federalnu televiziju i Dnevni avaz.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.