Ernest Imamović

Ponovo ću sazvati sastanak oko tunela Hranjen, vrijeme je da se uključi i Tužilaštvo

Autocestama FBiH teče dvosedmični rok u kojem Vladu FBiH moraju detaljno informirati o stanju tunela na cesti Sarajevo – Goražde čija je gradnja obustavljena

Tunel Hranjen se mora nastaviti graditi, tenzije spustiti i politikantstvo isključiti. Kaže to za Oslobođenje gradonačelnik Goražda Ernest Imamović koji misli da je u sve to ušlo i Tužilaštvo.

– Neka struka radi svoj dio posla, a onaj ko se o zakon ogriješio, treba i odgovarati. Za grad, za naše građane i za ovaj prostor bio bi veliki šamar ako se ne nastavi gradnja. Bušenje tunela je složen proces, potrebna je veća količina novca, a gdje su pare potrošene, to treba vidjeti sa Euroasfaltom i Autocestama FBiH. Nama je u interesu da se to nastavi, kaže Imamović.

On je nedavno zvao na sastanak sve ključne ljude uključene u gradnju tunela Hranjen, međutim, usmeno su ga obavijestili da zbog obaveza ne mogu doći. Sastanak će ponovo inicirati.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu