Ernest Imamović

Ponovo ću sazvati sastanak oko tunela Hranjen, vrijeme je da se uključi i Tužilaštvo

Autocestama FBiH teče dvosedmični rok u kojem Vladu FBiH moraju detaljno informirati o stanju tunela na cesti Sarajevo – Goražde čija je gradnja obustavljena

Tunel Hranjen se mora nastaviti graditi, tenzije spustiti i politikantstvo isključiti. Kaže to za Oslobođenje gradonačelnik Goražda Ernest Imamović koji misli da je u sve to ušlo i Tužilaštvo.

– Neka struka radi svoj dio posla, a onaj ko se o zakon ogriješio, treba i odgovarati. Za grad, za naše građane i za ovaj prostor bio bi veliki šamar ako se ne nastavi gradnja. Bušenje tunela je složen proces, potrebna je veća količina novca, a gdje su pare potrošene, to treba vidjeti sa Euroasfaltom i Autocestama FBiH. Nama je u interesu da se to nastavi, kaže Imamović.

On je nedavno zvao na sastanak sve ključne ljude uključene u gradnju tunela Hranjen, međutim, usmeno su ga obavijestili da zbog obaveza ne mogu doći. Sastanak će ponovo inicirati.