Magazinović

Ponovno bavljenje tv kanalom na hrvatskom jeziku je vrhunac hipokrizije HDZ-a

Javnost treba da zna da je u januaru 2013. godine u Vijeću ministara, a na prijedlog predsjedavajućeg Bevande, bez učešća resornog ministarstva i preglasavanjem jednog od konstitutivnih naroda, usvojen zakon koji predviđa formiranje kanala na hrvatskom jeziku

Slika

Najave iz HDZ-a da će se ponovo pozabaviti temom tv kanala na hrvatskom jeziku su ništa drugo nego bacanje prašine u oči i potcjenjivanje i vrijeđanje inteligencije glasačkog tijela na koje ova stranka računa, izjavio je za Agenciju FENA Saša Magazinović, poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

– Javnost treba da zna da je u januaru 2013. godine u Vijeću ministara, a na prijedlog predsjedavajućeg Bevande, bez učešća resornog ministarstva i preglasavanjem jednog od konstitutivnih naroda, usvojen zakon koji predviđa formiranje kanala na hrvatskom jeziku. Međutim, od tada je prošlo već više od godinu dana, a da zakon još uvijek nije stigao u Parlament BiH – podsjeća Magazinović.

Uz opasku da to predstavlja kršenje svih postojećih procedura, Magazinović kaže kako je jasno da se davno usvojeni zakon tek sada pušta u parlamentarnu proceduru, uz političku predstavu Predsjedništva HDZ-a, iz čisto praktičnih predizbornih razloga.

– Također, dosadašnje iskustvo je pokazalo da ovo zakonsko rješenje nema podršku u Parlamentu BiH, čega je svjestan i HDZ kojeg to ne sprječava da po ko zna koji put pokuša manipulisati hrvatskim narodom u BiH – kaže Magazinović.

On kaže kako je najava da će HDZ organizovati okrugli stol da bi se upoznali o tome dokle se stiglo u rješavanju ovog problema, te da se razmotre sve zakonske mogućnosti oko rješavanja pitanja uspostave hrvatskog kanala, vrhunac hipokrizije.

– Za to im ne treba okrugli stol, dovoljno je da pozovu sekretara Vijeća ministara i pitaju ga kako to da mu treba 15 mjeseci da jedan usvojeni zakon iz Vijeća ministara pusti u parlamentarnu proceduru – kaže Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.