Tuzla

Ponovni napad na vijećnika SDP-a Mehmeda Mujića

Prošle godine on je fizički napadnut na području Brčko Distrikta, prijećeno mu je i u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Kiseljak.

Slika

Vijećnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Općinskom vijeću Tuzla Mehmed Mujić ponovo je danas verbalno napadnut u Kiseljaku kod Tuzle, saopćilo je Udruženje "Evropski put Roma" čiji je Mujić predsjednik.

Mujić navodi da je sa suprugom bio u prodavnici kad su ka njemu krenule nepoznate osobe. 

-Psovali su mi sve i svašta, jedan od njih me je pokušao udariti pesnicom. Uspio sam izbjeći udarac a drugi napadač je onda krenuo ka mojoj supruzi. Uspjela je pobjeći a nakon još niza prijetnji i psovki, napadači su se udaljili s mjesta događaja – kaže Mujić. 

Prošle godine on je fizički napadnut na području Brčko Distrikta, prijećeno mu je i u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Kiseljak. 

-Ne znam hoće li prestati napadi na mene. U protekloj sedmici uspješno smo realizovali projekt stipendiranja odličnih romskih učenika, osigurao sam i asfaltiranje ulice u jednom romskom naselju, ali napadi na mene i moju porodicu ne prestaju. Današnji slučaj sam prijavio policiji a tražim i od međunarodnih organizacija u našoj zemlji da stanu u moju zaštitu – navodi Mehmed Mujić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.