Vlada FBiH u stalnom zasjedanju:

Ponovljen poziv na smirivanje tenzija i otpočinjanje dijaloga

U cilju očuvanja ustavno-pravnog poretka FBiH i BiH, pozvani su svi politički subjekti na usvajanje izmjena propisa i donošenje odluke o održavanju vanrednih izbora

Slika

Federalna vlada, koja je u stalnom zasjedanju, danas je još jednom potvrdila stav da niti jedna politička funkcija nije vrijedna gubitka ijednog života.
U cilju očuvanja ustavno-pravnog poretka FBiH i BiH, pozvani su svi politički subjekti na usvajanje izmjena propisa i donošenje odluke o održavanju vanrednih izbora na kojima će građani izabrati vlast u demokratskoj proceduri.

Vlada je iskazala još jednom potpuno razumijevanje za iskazano nezadovoljstvo i opravdane zahtjeve obespravljenih radnika, ali oni koji su te proteste iskoristili za rušenje i paljenje institucija time neće riješiti nijedan njihov problem.

U saradnji s Evropskom komisijom, Vlada će, u najkraćem roku, uputiti u Parlament FBiH set antikoruptivnih zakona, što je jedan od zahtjeva obespravljenih radnika, a što je, uz zdravstveno osiguranje i uvezivanje staža, jedan od tri ključna zahtjeva radnika. Kako bi se odmah moglo pristupiti rješavanju ovih pitanja, Vlada FBiH još jednom poziva na smirivanje tenzija, prestanak nasilja i otpočinjanje dijaloga i rada institucija.

Vlada, kako je zaključeno, neće biti smetnja onima koji, u skladu s Ustavom i zakonima, legalno mogu preuzeti odgovornost za ispunjavanje istaknutih zahtjeva i upravljanja institucija.

Svjesna svoje odgovornosti za funkionisanje sistema, kao i nadležnosti čije nizvršavanje bi moglo dovesti do potpune paralize svih tokova života, Vlada će sve svoje obaveze savjesno i blagovremeno izvršavati, kao i do sada, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.