Amer Zagorčić

Ponosan sam na svoju ulogu oko Granita

Ponosan sam sto smo SDP i ja omogućili ljudima u Granitu da dobiju koru hljeba u ruke, nakon sto su besprizorno opljačkani.

Slika

Grupa privrednika u HNK, kako stoji u potpisu dokumenta, podnijela je nedavno Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona krivičnu prijavu protiv aktuelnog ministra privrede u HNK, Amera Zagorčića.

U tekstu se navodi da se krivična prijava podnosi zbog "osnovane sumnje" da je ministar Zagorčić počinio "krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, pronevjera u službi, nesavjestan rad u službi…"

Podnosioci prijave navode da se radi o poslovanju jablaničkog preduzeća "Granit", koje je došlo do stečaja i prijeti mu likvidacija. Međutim, do okončanja sudskog postupka protiv osoba koje su izvršile privatizaciju, "Granit" posluje, te podnosioci prijave optužuju ministra Zagorčića da je svojim postupcima onemogućio da se poslovanje "Granita" vrati u zakonske okvire, te je otišao i korak dalje "i omogućio Granitu da radi protivzakonito".

Reagujući na navode iz prijave, ministar Amer Zagorčić je u pisanoj izjavi za "starmo.ba" naveo da "nepotpisane prijave dovoljno govore o tome koliko je jako uporište onih koji šalju ovakva anonimna pisma, a sama prijava puna je subjektivnih mišljenja i paušalnih ocjena".

"To je valjda učinjeno u nedostatku kvalitetnih dokaza", smatra Zagorčić.

On kaže da je "ponosan" na svoju ulogu, vezano za preduzeće Granit d.d. Jablanica i što je učinio sve da se očuvaju radna mjesta i samo preduzeće. Zagorčić navodi da je zahvaljujući i njegovom angažmanu spriječeno "da ogromno bogatstvo vrijedno više milijardi maraka dođe u ruke sumnjivih grupa za jednu marku, a koje kao i potpisnici ove anonimne krivične prijave imaju interes da unište Granit, a njegove radnike ostave bez hljeba".

Ministar Zagorčić je na svom Facebook profilu napisao sljedeće: „Pozivam da se objave imena tih koji su podnijeli prijavu. Pozivam ih da se prestanu kriti iza anonimnosti. Ja sam ponosan na sve sto sam radio u Granitu. Ponosan sam sto smo SDP i ja omogućili ljudima u Granitu da dobiju koru hljeba u ruke, nakon sto su besprizorno opljačkani. Ja se ne krijem iza anonimnosti i nemam sta da krijem. Moja borba za radničku klasu je ono u sta vjerujem, ono kako sam odgojen, ono sto je smisao mog bavljenja politikom i nikakva krivična prijava neće uništiti moja uvjerenja. SDP je snaga koja neće odustati od borbe za radnike i hvala svim ljudima SDP-a sto su stajali i stoje uz mene i sto smo zajedno iznijeli ovu borbu. Ovo je krivična prijava zbog toga što Granit radi i što radnici idu na posao.“

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.