Nermin Nikšić povodom krivične prijave Vlade FBiH

Ponosan sam na sve što smo uradili za radnike Krivaje

Bivši premijer Federacije BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić prokomentarisao je krivičnu prijavu koju je protiv njega podnijelo Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

Istaknuo je da je prijava u vezi stanja u IP Krivaja d.o.o. Zavidovići, firme u stečaju, koju je podnijela Vlada Fadila Novalića drski pokušaj opravdavanja vlastite nesposobnosti, impotentnosti i nebrige za radnike.

“Ja sam ponosan na sve što smo moja Vlada i ja radili u vezi sa IP Krivaja Zavidovići. Moj jedini interes bio je da se proba sačuvati više od hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji koja je sistematski pljačkana gotovo dvije decenije od raznih SDA-ovih direktora i njihovih političkih sponzora iz Vlade FBiH i Vlade Zeničko-dobojskog kantona. O svemu tome Vlada FBiH je u mom mandatu podnijela niz krivičnih prijava koje nikada nisu procesuirane”, rekao je Nikšić u izjavi za medije.

Ističe da je smisao ugovora za kojeg tvrde kako će nanijeti štetu FBiH da se osigura uvezivanje staža za radnike Krivaje kojima doprinosi nisu uplaćivani od 2004. godine i to na način kao i za sve druge radnike u FBiH koji imaju isti problem.

“Uvezivanje staža radnicima je obaveza institucija ove države jer je Krivaja bila državna kompanija i svaka vlast je dužna pomoći svojim građanima. Trenutna Vlada koju vodi Novalić na bezbroj primjera je pokazala svoju bešćutnost i odsustvo svake brige za opljačkane radnike koji u njihovoj viziji države imaju pravo valjda samo da umru”, istakao je Nikšić.

Poručio je da se bori za zemlju u kojoj će radnici živjeti od svog rada i u kojoj će oni koji su pošteno radili moći ići u penziju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.