Zukan Helez

Ponašanje Košarca u Briselu dobro je za BiH da EU vidi ko pravi probleme

Ponašanje i nastup SNSD-ovog Staše Košarca, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, na jučerašnjem sastanku u Briselu dobro je za Bosnu i Hercegovinu kako bi Evropska unija vidjela ko pravi probleme, ocijenio je za Faktor Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine i član delegacije BiH na sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između EU-a i BiH.

Osim Heleza (SDP) i Košarca, u delegaciji BiH je bila i predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (HDZ).

Evropska unija, odnosno njene članice, jučer je pripremila dokument kao zajedničku izjavu s kojom su se trebali usaglasiti Krišto, Helez i Košarac. Košarac je tražio da budu izbačeni dijelovi te izjave, a kako Helez nije popustio, dokument nije potpisan.

– Tražio je da se izbaci pasus o osudi Evropske unije odluka NSRS-a i secesionističkog djelovanja Milorada Dodika i RS-a. I drugi pasus je želio izbaciti u vezi sa Srebrenicom, odnosno da svi u BiH moraju priznati i osuditi genocid u Srebrenici – pojasnio je Helez.

Na pitanje kakvu smo poruku poslali takvim nastupom Košarca, odgovorio je:

– To je dobro za BiH da vide ko pravi probleme. EU je usvojio taj svoj dokument nevezano za naše stavove – dodao je Helez.

Na kraju je, kazao je, prezadovoljan sastankom.

– Prezadovoljan sam jer nam ljudi daju podršku, za razliku od naše javnosti, oni misle da je Vijeće ministara BiH uradilo nekoliko dobrih strategija, zakona, odluka i drugih akata koji su bitni na EU putu. A imamo vremena do oktobra – rekao je Helez.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.