Iran Čengić

Pomoći djeci koja boluju od raka

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić posjetio je roditeljsku kuću za djecu oboljelu od karcinoma, koja je projekat Udruženja građana “Srce za djecu koja boluju od raka”. Ova roditeljska kuća otvorena je ranije ove godine, te se trenutno razgovara o modelima finansiranja roditeljske kuće kako bi mogla služiti svojoj namjeni u narednim godinama.

Općina Stari Grad je predvidila financijska sredstva u budžetu  za 2017. godinu koja će pomoći ovom udruženju za redovan rad roditeljske kuće u kojoj su smješteni roditelji čija se djeca nalaze na liječenju u Sarajevu oboljela od karcinoma.

“Mnogi političari su slikali na otvaranju roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka. Sada je potrebna pomoć UG: Srce za djecu koja boluju od raka” za redovan rad te kuće, za naredne tri godine potrebno je onoliko sredstava koliko je potrošeno za trotoar ispred Predsjedništva. Općina Stari Grad Sarajevo će u svom budžetu predviditi sredstva za rad ove kuće, očekujem da će to isto uraditi i druge općine, kantoni i viši nivoi vlasti, jer manje boli kada su roditelji blizu.” istakao je Irfan Čengić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.