Elvir Karajbić

Pomoći ćemo u rješavanju migrantske krize, ali Parlament BiH mora hitno reagirati

Dok se čeka konkretna reakcija državnih vlasti u vezi s migrantskom krizom, krajiški zastupnici u Parlamentu Federacije BiH zahtijevat će uključivanje entiteta u rješavanje problema.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Elvir Karajbić kaže da će federalni nivo vlasti učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti, ali smatra da Državni parlament mora hitno reagirati.

– Tematska sjednica vezana za migrantsku krizu u Federaciji BiH pokrenuta je od zastupnika koji dolaze s područja Unsko-sanskog kantona još na prošloj sjednici. Smatram da migrantska kriza mora biti tema rasprave u Parlamentu BiH, jer je Granična policija u nadležnosti države BiH, a jačanje kapaciteta Granične policije je veoma bitno u ovom momentu – rekao je Karajbić za Avaz.ba.

Inače, Predstavnički dom PFBiH će 13. i 14. maja održati i dvije vanredne sjednice, na kojima će zastupnici raspravljati o rezoluciji koju su podnijela udruženja žrtava rata, dok će tema treće sjednice biti sigurnosna situacija u Federaciji BiH i formiranje rezervnog sastava policije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.