Sanacija stambenih i poslovnih objekata oštećenih u poplavama i klizištima

Pomoć za obrtnike

Jaganjac posjetio je općine Kladanj, Gračanicu i Gradačac, te grad Tuzlu

Slika

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac posjetio je općine Kladanj, Gračanicu i Gradačac, te grad Tuzlu, gdje je s načelnicima Jusufom Čavkunovićem, Nusretom Helićem i Edisom Dervišagićem, kao i s gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, razgovarao o iskustvima u provođenju procedura prilikom dodjele sredstava Fonda za sanaciju stambenih objekata oštećenih u poplavama i klizištima.

Također, razgovarano je i o dosadašnjim aktivnostima na obezbjeđenju i raspodjeli pomoći, načinu raspolaganja sredstvima Federalnog fonda od strane gradske/općinske administracije, potrebama općina i trenutnoj mogućnosti za nastavak sanacije objekata i klizišta.

Ujedno, direktor Federalnog fonda je s načelnikom Gradačca potpisao 33 tripartitna ugovora ukupne vrijednosti 60.000 konvertibilnih maraka. Ova pomoć je namijenjenima obrtnicima koji nisu u sustavu PDV-a, a pretrpjeli su štete u ovogodišnjim vremenskim nepogodama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.