Zekerija Osmić

Pomoć OSBiH i u sanaciji stanja nakon poplava

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić pohvalio je sve pripadnike Oružanih snaga BiH koji su odradili težak posao u spašavanju ugroženih građana u poplavama te ukazao na hrabrost pilota koji su reagovali i u teškim vremenskim uvjetima.

Slika

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić pohvalio je sve pripadnike Oružanih snaga BiH koji su odradili težak posao u spašavanju ugroženih građana u poplavama te ukazao na hrabrost pilota koji su reagovali i u teškim vremenskim uvjetima. 

Nakon prve faze spašavanja ljudskih života, pripadnici Oružanih snaga BiH pomagat će i u stanju nakon što se voda povuče. 

– Naši materijalni i ljudski resursi angažirani su i u fazi smještanja i zbrinjavanja ugroženog stanovništva u kasarne, dok će u drugoj fazi pripadnici Oružanih snaga i mehanizacija učestvovati i u čišćenju terena nakon poplava – precizirao je ministar odbrane BiH. 

Osmić je dodao da, koliko su mogli vidjeti tokom izviđanja iz helikoptera, rijeka Bosna se vraća u korito, ali je situacija u Doboju i dalje teška. 

– Iz zraka se moglo vidjeti da se ljudi još bore s vodom u centru grada – dodao je Osmić u izjavi novinarima u Banjoj Luci, nakon razgovora s entitetskom premijerkom Željkom Cvijanović. 

Problemi su danas na Savi, a Osmić ističe da će narednih dana biti borba s poplavama u naseljima uz tu rijeku. 

Državna delegacija, s ministrom Osmićem na čelu, helikopterom je bila u izviđanju stanja na prostoru iznad Prijedora, a u narednim satima idu put Bosanskog Šamca, Orašja, Brčkog te u Bijeljinu, u tamošnju kasarnu, ukoliko to bude moguće. 

Prethodno su se u Banjoj Luci sastali sa članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem. Nakon razgovora u kasarni OSBiH "Kozara" i informiranja o najnovijoj situaciji na poplavama ugroženim područjima te načinima pružanja pomoći stanovništvu, izvršeno je i izviđanje iz zraka užeg regiona, kako bi se izvršila procjena terena i utvrdili prioriteti angažiranja resursa OSBiH. 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.