Općina Centar

Pomoć građanima u stanju socijalne potrebe

Svakog mjeseca 300 penzionera i 51 građanin u stanju socijalne potrebe preuzimaju po 50 KM za nabavku najosnovnijih životnih namirnica – hljeba i mlijeka

Slika

Isplata novčane pomoći koju je osigurala Općina Centar Sarajevo za socijalno ugrožene građane i penzionere sa više od  65 godina starosti koji nisu ostvarili pravo na penziju, a u stanju su socijalne potrebe, počinje sutra u prostorijama Centra za podršku biznisu, u zgradi ”Svjetlosti” .

Svakog mjeseca 300 penzionera i 51 građanin u stanju socijalne potrebe preuzimaju po 50 KM za nabavku najosnovnijih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.

Iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar za ovu namjenu izdvojeno je 216.000 KM, od toga 180.000 KM za najugroženije penzionere i 36.000 KM za socijalno ugrožene građane starije od 65 godina koji žive na području središnje sarajevske općine.

Pravo na ovu vrstu novčane pomoći imaju socijalno najugroženiji penzioneri koji žive na području općine Centar, a koji ostvaruju pravo na subvencioniranje troškova grijanja, tuđu njegu i pomoć, kao i pravo na usluge koje pružaju javne kuhinje.

Projekt pod nazivom ”Hljeb i mlijeko za penzionere” Općina Centar putem Službe za rad, socijalna pitanja i izbjegla i raseljena lica realizuje već petu godinu zaredom, a od prošle godine izdvajaju se sredstva i za građane sa više od 65 godine starosti.

Spisak korisnika ove pomoći sačinila je Služba Općine Centar za rad, socijalna pitanja i izbjegla i raseljena lica, na osnovu svojih evidencija, kao i na osnovu spiskova Centra za socijalni rad, pri čemu prioritet imaju osobe koje su stalni korisnici usluga javnih kuhinja, saopćeno je iz Općine Centar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.