Općina Centar

Pomaganje učenicima Romima

Načelnik Bećirević je danas u pratnji Zakire Šero, pomoćnice načelnika za obrazovanje, posjetio dvije osnovne škole “Hasan Kikić” i “Musa Ćazim Ćatić” gdje je za 65 redovnih učenika romske populacije podijelio pomoć od po 100 KM

SlikaNačelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević uručio je danas novčanu pomoć u iznosu od po 100 KM učenicima Romima koji redovno pohađaju nastavu u devet osnovnih škola na području Centra. Za ovu namjenu u budžetu Općine izdvojeno je  10.000 KM.

Načelnik Bećirević je danas u pratnji Zakire Šero, pomoćnice načelnika za obrazovanje, posjetio dvije osnovne škole "Hasan Kikić" i "Musa Ćazim Ćatić" gdje je za 65 redovnih učenika romske populacije podijelio pomoć od po 100 KM.

Susret sa 40 mališana romske nacionalnosti upriličen je u OŠ ”Hasan Kikić” gdje je za učenike Rome iz ove škole te iz osnovnih škola "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak", "Hasan Kaimija" i "Isak Samokovlija" uručena pomoć. U prostorijama Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" podijeljena je pomoć za 25 učenika – Roma iz ove te iz osnovnih škola "Alija Nametak", "Safvet-beg Bašagić", "Silvije Strahimir Kranjčević" i Katoličkog školskog centra.

Načelnik Bećirević je tom prilikom kazao da ga "brine činjenica da je prije nekoliko godina bilo 112 učenika romske populacije koje su na ovaj način dobijali pomoć Općine Centar, dok danas se ovaj broj gotovo upolovio".

Načelnik Bećirević je učenicima poželio uspješnu školsku godinu i da nastave obrazovanje do fakulteta, jer je to jedini pravi odgovor za poboljšanje njihovog života.

Jedan od roditelja Fuad Musić, čija kćerka pohađa deveti razred u OŠ "Hasan Kikić" zahvalio je načelniku Općine Centar na ovoj pomoći uime svih Roma koji dobijaju pomoć.

Musić je kazao kako ovakva vrsta pomoći dobro dođe njegovoj kćerci da kupi neophodan dio udžbenika svake godine koji joj nedostaju, zatim pribor, pa i garderobu.

Ovom pomoći obuhvaćeno je devet osnovnih škola s područja općine Centar. U OŠ "Hasan Kikić" pomoć je dobilo 29 učenika romske populacije, "Silvije Strahimir Kranjčević" – jedan učenik, "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" – pet, "Musa Ćazim Ćatić" – 16, "Safvet-beg Bašagić" – jedan učenik, "Isak Samokovlija" – pet učenika, "Alija Nametak" – pet učenika, Katolički školski centar – dva i  OŠ "Hasan Kaimija" – jedan učenik.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.