Nermin Nikšić

Poljoprivrednici imaju pravo da izražavaju svoje stavove protestima

Potrebno što prije donijeti program na osnovu kojeg će se moći izvršavati obaveze u skladu sa zakonom.

Slika

Poljoprivrednici su se danas u podne okupili ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH da bi izrazili nezadovoljstvo radom Odbora za poljoprivredu Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

Tim povodom danas je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kazao da poljoprivrednici, kao i sve kategorije stanovništva u BiH, imaju pravo da izražavaju svoje stavove, pa i protestima. 

– Sigurno je da Vlada Federacije BiH nastoji u skladu sa zakonskim obavezama i okvirima budžeta da izvršava svoje obaveze. Ono što tretiramo kao objektivnim i proizvodnjom to i nastojimo da izmirujemo i stavljamo u red prioriteta – kazao je Nikšić. 

Dodao je da danas ne protestuju oni koji se bune zbog ne isplaćene proizvodnje nego oni koji traže kapitalne investicije. 

– Nažalost, situacija nije takva da se to može rješavati na ovakav način, a u svakom slučaju podržavam činjenicu da je potrebno što prije donijeti program na osnovu kojeg će se moći izvršavati obaveze u skladu sa zakonom- istakao je federalni premijer Nermin Nikšić. 

Protestu koji je organiziralo Udruženje poljoprivrednika u BiH (UPBiH) podršku su dali Savez poljoprivrednih udruženja FBiH te manja poljoprivredna udruženja iz Sarajeva, Tuzle, Goražda, Srednjobosanskog i Unsko-sanskog kantona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.