Travnik

Poljoprivreda je razvojna šansa cijele Bosne i Hercegovine

Na sastanku razgovaralo se o nizu različitih tema iz oblasti poljoprivrede s posebnim akcentom na probleme koje imaju „obični mali“ poljoprivrednici u Travniku s ciljem da se dodatno podstake zapošljavanje u sektoru poljoprivrede.

Slika

U okviru svojih redovnih aktivnosti, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK, Senad Selimović, održao je radni sastanak s predstavnicima poljoprivrednika regije Mehurić u Travniku.

Na sastanku razgovaralo se o nizu različitih tema iz oblasti poljoprivrede s posebnim akcentom na probleme koje imaju „obični mali“ poljoprivrednici u Travniku s ciljem da se dodatno podstake zapošljavanje u sektoru poljoprivrede.

„Poljoprivreda je razvojna šansa ne samo Travnika, nego i Srednjobosanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine i njenom razvoju se treba prići strateški i sistemski kroz puno veća ulaganja kako u nova stada, zasade i prerađivačka postrojenja, tako i u podsticanje svih oblika poljoprivredne proizvodnje. S tim u vezi Ministarstvo je pokrenulo niz različitih projekata, te iniciralo donošenje novih zakona u ovoj oblasti koji bi trebali dovesti do značano većih ulaganja u poljoprivredu na cijelom prostoru SBK.

Ukoliko Vlada i Skupština SBK usvoje naš prijedlog Zakona o novčanim podsticajima koji će značajno unaprijedtiti ovu oblast, već u narednoj godini možemo očekivati ulaganja u poljoprivredu od preko 4 miliona KM, što će, u odnosu na trenutnih 300.000 KM, omogućiti otvaranje više stotina novih radnih mjesta svake godine u proizvodnoj i prerađivačko prehrambenoj industriji.“ – rekao je na kraju Ministar Selimović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.