Aner Žuljević za UNA TV

Politika u Federaciji BiH živi kao u Disneylandu

Aner Žuljević (SDPBiH), delegat u Domu naroda Federacije BiH za Unu kaže da ga ništa ne čudi kada je “ova bahata vlast u pitanju”.

“Oni se već godinama poigravaju životima građana koji jedva sastavljaju kraj s krajem, a politika živi kao u Disneylandu.

Međutim, jedno je iskustveno politički sigurno, a to je da SDA i HDZ kao partneri nisu nikad razišli kada je u pitanju raspodjela novca.

Radi se o dokazanoj zelenaškoj koaliciji koja voli novac više od sebe”, kaže Žuljević.

Tvrdi da koalicija SDA-HDZ neće sebi ukinuti novac jer s tim novcem, kako je rekao, godinama manipulišu u izbornom procesu.

“Na kraju, vjerujem da bi svaku glupost sa ucjenjivačkim blokadama budžeta Visoki predstavnik okončao svojom odlukom.

U trenutnoj ekonomskoj krizi sa inflacijom i političkoj krizi sa nefunkcionalnom vlašću, bilo bi brutalno bezobrazno iz bilo kakvog političkog razloga neodgovorno uvesti Federaciju u finansijski haos čiju cijenu bi platili penzioneri, invalidi, demobilisani borci, poljoprivrednici.

Svi bi osjetili da se zaustavi promet stotinu miliona KM novca iz federalnog budžeta”, ističe Žuljević.Pojašnjava da građani, kada su u pitanju socijalne mjere, od ove vlasti nisu vidjeli ništa spektakularno u nacrtu koji je bio pred poslanicima i delegatima, te se nada da će Prijedlog Budžeta biti objektivniji spram socijalne i ekonomske slike Federacije BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.